fbpx

Hlavička

online kongres

Zdravá a krásná


pojď a zamiluj se do sebe

Dobrý pocit ze sebe sama je základ zdravého sebevědomí.

Magda Křepelková - autorka kongresu

Zabývám se stinnými stránkami života, sebedestrukcí a cestou z ní. Pomohu posvítit na místa, za která se stydíme, kde se ukrýváme a kde se potlačujeme. Ukazuji úlevné a osvobozující úhly pohledů. Vyhledávám místa, kde se držíme v nesvobodě a podporuji vás, abyste si víc věřily a uměly si samy poradit s čímkoliv, co vám život naservíruje. Od roku 2011 jsem doprovodila víc jak 1500 žen na cestě k sobě, k vlastnímu zdroji a sebehodnotě. 

Co nejvíc učilo mě?
Jsem neúnavný objevovatel vnitřních omezení. Musela jsem se jím stát, abych se sama vymanila z poruchy příjmu potravy, abych zvládla trauma z přepadení pošty, abych opustila roli podřízené ženy a zvládla rozvod po 22 letech manželství, abych opustila pevné zaměstnání a stala se podnikající ženou. Dnes jsem spokojenou partnerkou, šťastnou babičkou, kreativní podnikatelkou a bláznivou spisovatelkou.

Od sebedestrukce k seberealizaci 

Můj příběh je cestou uzdravování, hledání a velkých přeměn. Vypíchnu vám souvislosti, které mi v životě nejvíce pomohly, zkušenosti, které mě nejvíce posunuly. Jaké možnosti máš ty a jak jich nejlépe využít? O umění vytěžit z každé zkušenosti to nejlepší.

Monika Hasalová

Pracuje se slovem, tělem, myslí a emocemi. Její dovedností a předností je schopnost vidění souvislostí. Propojuje jednotlivé události ve srozumitelný celek. Monika vede Univerzitu vědomého života AMONIT a předává zkušenosti starobylých nauk aplikované na současné potřeby a možnosti. Je zakladatelkou Školy vědomé mysli a vědomého slova. Odměnou pro ni je vidět když lidé začnou žít svůj potenciál. Na vaší cestě vás doprovodí tak dlouho, jak je třeba, dokud bezpečně nestojíte na vlastních nohou.

Od celistvého k detailu

Cítíte se někdy pod psa? A přemýšlíte, jak z toho ven? 
To jak se cítíme, si velkou měrou způsobíme my samy. A to je dobrá zpráva. V čem je tak dobrá? Uvědomit si a poznat, jak si tvoříme vlastní život. Když to není vědomě, vytvoříme si i to, co nás trýzní, bolí. 
TO uvědomění, že jsme si to udělaly samy, nás vede k návodu a k otázce: „A JAK se to děje?“ - pojďme tento tvořivý program použít pro stav, ve kterém je nám dobře. 
Jak na to?  Ocenit se. Jak? Jakým stylem, aby byl opravdu funkční? To s povíme v rozhovoru. 

PharmDr. Margit Slimáková 

Dietoložka, bloggerka a propagátorka zdravotní prevence. Autorka bestsellerů „Velmi osobní kniha o zdraví“ a „Osobní receptář pro zdravá a pohodu“ a výživového doporučení Zdravý talíř. Zakladatelka 1. českého think tanku Globopol věnujícího se tématům zdravotní prevence a výživy.

Zdravá výživa v pohodě

Proč je třeba zdravě jíst a jak to zvládat i bez počítání kalorií anebo jakýchkoliv jiných nepřirozených restrikcí? Jaké jsou nejběžnější výživové omyly a nejlepší výživová doporučení? Jak jíst v pohodě?:

Kalman Horvát

Svou podstatou je rebel. Co to znamená? Proměňuje svá traumata v příležitost.
Na ZŠ měl trojky a čtyřky z matematiky. Před pěti lety vytvořil vzdělávací program MateMagika (matematika pravou hemisférou). Se souhlasem Ministerstva školství učí MateMagiku učitele ZŠ a na konzultacích se věnuje dětem.
Kalman nevěděl, jak eticky a úspěšně podnikat. Myslel si, že podnikání není jeho cesta. Vytvořil fungující model: Podnikání podle budhistických principů. Natočil 11 online kurzů, objevuje se v Českém rozhlase, v celostátních časopisech i v televizi.
Když vám v podnikání nebo ve škole nefunguje či nevyhovuje klasika, zavolejte Kalmanovi.

Důvtipné hubnutí

Kalman nám svým specifickým přístupem odhaluje svůj přístup k hubnutí. Vede nás po smysluplných úrovních. Představí nám velmi jednoduchý a účinný nástroj, který nám může ve vnímání sebe velmi pomoci. 

Linda Asha Commodore

Asha je multifunkční žena s předky ze západní Afriky a Jižních Čech, ale i Německa a Mongolska. Miluje svou práci, hudbu, tanec, zpěv, masáže, přírodu, cestování, psaní, čtení, pohyb, zdravé jídlo aj.
Je Mistr a Učitel transformační energie Nová Ra-Sheeba level 3, chanellerka, kartářka, holistická terapeutka, průvodkyně rituály a obřady (předporodní, poporodní aj.), přes 10 let praktikantka havajského systému SITH® (Ho´oponopono®) pro čištění vzpomínek. Pracuje také s Australian Bush Flower Essences®, australskými esencemi z květů, které velmi dobře fungují na homeopatické bázi. Zaměřuje se na péči o ženy, několik posledních let především na těhotenskou přípravu a poporodní péči. Asha je také bývalá dlouholetá tanečnice Daniela Nekonečného a pořádá několikrát ročně workshopy spontánního tance v africkém rytmu s názvem Afrotančírna. Pomáhá lidem různými způsoby cítit se v životě skvěle.

Najdi svůj rytmus

Rozhovor s Ashou je veselým ženským sdílením, obsahujícím mnoho témat, která se všechna slévají do jednoho celku. Od krášlení se, přes vztah k tělu, po vztah k sobě samé. V rozhovoru zazní, jak je velmi důležité ctít svůj rytmus a rovnováhu. A rozhodně nemůžeme jedno odpojovat od druhého. Asha je mistr v propojování témat, jako je denní rytmus, přístup k sobě, pěstování krásy, ale také sexuality. Co vše dělá ženu ženou?  

Lucie Sitařová

Učitelka, Sexological Bodyworkerka a terapeutka v oblasti ženské intimity a sexuality zabývající se řešením téměř všech témat z této oblasti. V praxi vyhledává jemnost, hloubku a autenticitu a zároveň je otevřená jakýmkoliv diskuzím a otázkám o tabuizovaných intimních tématech, neboť někdy už jen pouhým sdílením můžeme mnohá témata i traumata léčit.

Zdravá krása a sexualita

Jak souvisí zdravá krása se sexualitou? Krása ženy není jen o vzhledu, ale o našem celkovém vyzařování. Jenže ne vždy je to jednoduché. Máme rády samy sebe? A máme rády svoje tělo? Jak přijmout svoje tělo, jak se naučit lépe ho vnímat a intenzivně prožívat? A jak skrze přijetí a lásku ke svému tělu najít sebevědomí a spokojenost sama se sebou? O čem je Vaginální mapování a jak zacházet se svojí sexuální energií, abychom nepřitahovaly muže, které nechceme? A jaké jsou 3 klíče k tomu, abychom si my ženy dokázaly lépe užívat vlastní sexualitu?

Bc. Judita Berková

Jóginka, tanečnice, spisovatelka a návrhářka. Autorka knihy Poselství ásan. Judita také vytvořila charitativní jógu pro neslyšící a vede kurzy jógy v 6 zemích po celém světě včetně Bali, Mexika, SAE, Sicílie. Navrhuje vlastní jógové oblečení.

Zamrzlá místa na těle

Co to jsou tzv. „zamrzlinky“? Jsou to místa (nejen) na těle, které volají o naší pozornost, která někdy bolí a někdy nás zlobí a která pro nás mají důležitý vzkaz. Jak jim naslouchat a jak je s vlídností rozpouštět? 

Budeme si povídat o tom, jak důvěřovat svému tělu, jak na sebe být vlídná a také jak na disciplínu, která vychází zevnitř a nikoliv zvenku. 

Naše povídání bude nejenom o  zamrzlých místech na těle, ale i o přijetí výchozího bodu a o důvěře v tělo.

Ivana Kolcunová

Milovnice pohybu a jógy, vzdušná akrobatka, vystudovaná psycholožka, která pomáhá zlepšovat služby v oblasti online hledání práce a vzdělávání. A taky autorka emotivní multižánrové inscenace obnaŽENA, jejíž předlohou se stal menstruační cyklus. Když jsem u sebe začla rozpoznávat jednotlivé fáze cyklu a jejich vliv na to, jak se cítím, neuvěřitelným způsobem mi to zjednodušilo život. A když se spojila moje fascinace cyklem se vzdušnou akrobacií a touhou inspirovat ostatní ženy (a muže) k prozkoumávání cyklu, už nebylo cesty zpět :). Ve spojení s dalšími umělci jsme vytvořili představení, které nyní můžete vidět především v Divadle Bravo v Praze ale i na dalších místech v ČR.

Vzdušná akrobacie a ženské emoce

Tvářit se, že jsem v pohodě, i když je mi mizerně? Vypadat nedostupná, i když toužím být viděna? Utíkat, i když chci zůstat? Zůstávat, i když bych nejradši běžela? A co když stačí být. Uprostřed všeho. Tak jak jsem. Obnažena. 
Rozhovor o hledání cesty k sobě samé skrze objevování své ženskosti a "zákonitostí" menstruačního cyklu. A taky o tom, jak se ženský cyklus stal předlohou emotivní multižánrové inscenace obnaŽENA, která je plná odpovědí na otázky, které trápí ženy i muže. A která odhaluje celou škálu emocí, které ženám dávají sílu a zároveň je činí zranitelnými. 

Miriam Lípová

Prošla si dětstvím uprostřed náboženství Svědků Jehovových a její touha po svobodě a pocit, že je všechno jinak jí ze světa náboženských struktur vyvedl ven. Běh, psaní a hudba byli jejími společníky na cestách do nitra duše. Ve světě hudby a psaní se zabydlela a zůstává v něm do teď.

Aby se zorientovala v životě, hledala pro sebe nástroj, skrze který porozumí mezilidským dějům. Tento nástroj nalezla v lidském hlasu. Sedm let se věnuje čtení, pozorování a vytváření vlastního pojmenovávání, co všechno náš hlas prozrazuje a jak to zachytit. Jak se skrze hlas ladit a uzdravovat. 
Je autorkou youtube kanálu Vypravěčka a spolutvůrcem skupiny Piáno na cestách. Se svým mužem vytváří ambientní improvizovanou hudbu, koncertují a věnují se společně snu, živit se hudbou.

Hlas jako léčitel naší duše

Hlas je zvukovou mapou nás samotných a zároveň může být léčitelem naší duše. O možných léčivých účincích hlasu, tedy nástroje, který máme všichni zdarma k dispozici si povíme v rozhovoru. 

Světlana Čiberová

Vizážistika je pro mne koníčkem i profesí. Po letech klasické vizážistické tvorby jsem ji pojala celostně: Od těla k duši, od duše k tělu, od změny vzhledu, ke změně života. Ve své práci se zaměřuji nejen na vzhled samotný, ale i na to, co o nás vypovídá, proč je právě takový jaký je. Nacházení vnitřní i vnější krásy pomocí celostní vizážistiky, může být formou osobní jemné terapie, která nás může dovést k novým životním inspiracím i radikálním životním změnám. 

Můžeme cokoliv, ale pozorujme...

Světlana nese speciální poselství laskavého sebepřijímajícího přístupu k sobě. Během videa zažijete její hravý přístup v duchu „pečujme o sebe tak, aby nás to bavilo“. Objevujme, hrajme si, to vše nám pomáhá k přijetí sebe. K úlevnému láskyplnému přístupu. 

Niky Melia 

Žena, partnerka, máma, tvůrkyně. Kněžka chrámu těla, embodiment taneční koučka a transformační mentorka. Jsem Češka, žiji v Německu, studovala jsem v Japonsku, pracovala v Keni. Skrze tanec a slova přináším svět a jeho úžasná poselství k jedinečným ženám. Mám dvě dcery (5 a 7 let), 16 let muže, za sebou 7letou partnersko-rodičovskou krizi, která nás toho hodně naučila. Kdykoli mohu, jsem v přírodě, tančím, čtu nebo píšu. Miluji tělo a život v něm. Učím ženy být samy sobě prioritou. Rozpomenout se na jazyk svého těla. Prožívat emoce, svou erotickou sílu a svůj hlas. Jinými slovy, vedu je k tomu, aby se zamilovaly do svého těla, do sebe a do života.

Jak si zamilovat své tělo skrze tanec

Budeme povídat o tom, jak se protančit do sytosti. Tanec a tělo jsou úžasnými nástroji pro život. K pochopení a přijetí sebe samé. K doprožití stresu a emocí. Ke zjištění toho, jak se vlastně cítíme. Co potřebujeme. Po čem toužíme. Co nás doopravdy sytí.
Může to být tak jednoduché a přesto to je pro mnohé z nás tak těžké. Proč? Jak to změnit? Jak si začít své tělo, pohyb i tanec do sytosti užívat? 

Dan Křižka HLC, IMS 

Profesionální mentor, zakladatel a odborný lektor RYŪ Akademie, trenér funkčního zdraví a integrovaného pohybu. Jeho rozsáhlé znalosti v oblasti meditace, bojových umění, západní psychologie, zdraví, wellness a pohybu tvoří jedinečnou metodiku propojení mysli a těla, které důvěřují zdravotníci, fyzioterapeuti, poradci pro výživu, generální manažeři, producenti, sportovci a umělci odhodlaní k mistrovství ve všech oblastech svého života.

Nutnost propojení mysli a těla 

Naprostá většina z nás dnes již neví, co je to skutečné zdraví a vitalita. Naši perspektivu často ovlivňují aktuální vlivy sociálních sítí, influencerů, nových knih a autorit ze světa výživy, fitness a wellness. Hlavní překážkou, kterou identifikuji u svých klientů je přeinformovanost a neschopnost orientace v plošně prezentovaných informacích. Každý z nás je vysoce individuální bytostí, která funguje na principu kybernetiky - jsme systém, který je složen se systémů. Proto je dnes zásadní prezentovat jednoduché taktiky autodiagnostiky, abychom byli schopni ladit naše potřeby a požadavky ve spolupráci s vlastním tělem a myslí a nejen s odborníky, kteří v dnešní době často v základu nerozumí sami sobě.

Vlasta Neurwirtová

Typologii barev a stylu se věnuje od roku 1991. Umí poznat, v čem vám to nejlépe sluší a co k vám patří z barev a tvarů. Najde jaký jste styl, abyste vynikli jako osobnost a váš vzhled byl v souladu s tím, kdo skutečně jste. Vlasta je stopař vaší krásy, pracuje maximáoně pro vás.

Umět se obléknout 

Najít svůj styl, sladit se, vyladit se úplně komplet, od bot až po brýle znamená zvýšit svoji energii, harmonii a vibraci. 
Čím citlivější jsme, tím nutně potřebujeme soulad všeho nejen v sobě, ale i na sobě. Jako bychom v tu chvíli povyrostly, posílily se. Naše cena samovolně vzroste. Je to z nás prostě cítit. Můžeme samozřejmě pátrat samy anebo můžeme přijmout pomoc někoho, kdo o vás rád pečuje.
Tentokrát dostanete v rozhovoru i malou hádanku. 

Lukáš Javůrek

Terapeut, léčitel, transformační mentor, průvodce sebehodnotou a úrovněmi vědomí, milovník jógy a mystiky. Provází klienty mnoho let, individuálně i ve skupinách, hloubkovým podvědomím k vědomému životu v hojnosti, radosti, vděčnosti, lásky a svobody skrze integrální zakotvení a zabydlení se v těle, v srdci a na zemi.

Bezpečí, sebe - hodnota a zranitelnost 

Jak žít pravdivě se svými vnitřními zdroji, objevit je, zdravě a hravě je rozvinout do celkové krásy, hloubky a šířky? Jak přirozeně a pravidelně dosahovat hlubokého vnitřního bezpečí, propojení a intimity se sebou a svými blízkými? Jak proměnit zranitelnost a obavy na odvahu, bezpečí, kreativitu a velkou sílu srdce? A jak při tom fenomenálně vyrůst a zvýšit svou sebehodnotu? O tom bude toto sdílení.

Lucie Harnošová 

Je přední česká mentorka žen zaměřená na ženskou sexualitu, sebelásku a seberozvoj. Založila projekt Alchymie ženy, kde během tří let prošlo kurzy již přes 35 tisíc žen. Napsala knihu Deník mámy a dcery a sama má dvě dospívající dcerky. Se svým manželem oslaví již 20 výročí od svatby. Pořádá workshopy, konference, retreaty v zahraničí a online kongresy i kurzy, které pomáhají ženám otvírat oči a milovat život

Být sama pro sebe prioritou 

Máš pocit, že se jen rozdáváš všem okolo sebe a na tebe už nezbývá čas a energie? Nemáš na sebe čas a cítíš se unavená a strhaná? Hledáš pro sebe cestu, jak sladit péči o sebe a o rodinu a stále ji nenacházíš? Porovnáváš se s ostatními a divíš se, že ony toho tolik stihnou? Ráda by jsi už konečně převedla inspiraci do svého života? Chceš se zbavit výčitek, které se ti objevují, když věnuješ čas sobě?

Simona Babčáková

Herečka a žákyně improvizátora Jaroslava Duška, která vystudovala Zlínskou školu umění, prošla scénami několika divadel, až zakotvila v Dejvickém divadle, kde působí dodnes. Kromě herectví se věnuje také moderování, přednáškám, načítání audioknih a vede improvizační workshopy.

Dokonalost versus autenticita

Odkud pochází ta zarytá představa, že je něco správně a že s námi je většinou něco špatně? Jak se svým nastavením můžeme pracovat, kam až to můžeme dopracovat a co jsou hlavní základní prvky, pokud se chceme z konceptu dokonalosti vymanit? Jak v sobě autentičnost objevit, jak ji podporovat? 

Xana Bati

Jsem autorkou Koncepce fyziologického modelování a omlazování obličeje a těla. Vyrůstala jsem se zájmem o to, jak funguje lidské tělo, jak číst jeho signály, jak vidět to, co jiní lidé nevidí. Tyto zkušenosti mne obohatily na celý život a své vědomosti dodnes neustále rozšiřuji. V určitém období svého života jsem pochopila, že skládám dílky mozaiky – obrazu péče o vlastní tělo. Sbírala jsem jednotlivé části Koncepce a postupně začaly přibývat ženy, které se uzdravily a omládly podle mé metodiky a já jsem začala být vyhledávána jako odbornice na estetiku těla a obličeje.

Udělej nemožné možným...

Příroda pro lidské tělo vytvořila ideální matrici, ve které je každý orgán na svém místě a všechny systémy fungují na základě signálů řídícího centra. Posunutí anatomických struktur a orgánů, narušení toku/odtoku tekutin, změna konzistence měkkých tkání, zkrácení svalů a usychání vazů jsou svéráznými překážkami pro zajištění funkčnosti organizmu. Problém je v tom, že pokud si nejsme svých deformací vědomi, tak tyto anatomické a fyziologické anomálie jakoukoliv pohybovou činností fixujeme a zhoršujeme, protože tělo pro záchranu své biologické konstrukce při větší zátěží vytvoří kompenzační mechanizmy. Pro ty, co pochopí podstatu tohoto sdílení, se otvírají cesty k doživotní vitalitě, protože harmonická struktura aktivuje potenciál našeho vědomí a realizuje radost bytí.

Magda Křepelková

Zabývám se stinnými stránkami života, sebedestrukcí a cestou z ní. Pomohu posvítit na místa, za která se stydíme, kde se ukrýváme a kde se potlačujeme. Ukazuji úlevné a osvobozující úhly pohledů. Vyhledávám místa, kde se držíme v nesvobodě a podporuji vás, abyste si víc věřily a uměly si samy poradit s čímkoliv, co vám život naservíruje. Od roku 2011 jsem doprovodila víc jak 1500 žen na cestě k sobě, k vlastnímu zdroji a sebehodnotě. 

Čím si nejvíce škodíme?

Samozřejmě, že všechny chceme o sebe pečovat maximálně dobře, většinou i víme, co by bychom potřebovaly, ale ruku na srdce, jakpak nám to jde? Jak to v naší realitě vypadá?  Posvítíme si na to, proč nefunguje běžný přístup  a jak jinak na sebe samu. 

Proč být Skutečně nasycená?

Shrneme si, jaké máme možnosti, abychom se cítily hluboce syté, tedy hluboce žensky vyživeně. Co je tajná ingredience těch, kterým se to daří? Co si k tomu potřebujeme osvojit, poznat a naučit se používat?  Co všechno obsahuje skutečná sytost? Kudy na ni? A je to možné i pro tebe?